Nije im dugo trebalo da vrate golotinju

Screenshot: Facebook

NEDUGO nakon što je Times dramatično najavio ukidanje 40 godina duge prakse objavljivanja fotografija golih djevojaka na trećoj stranici, The Sun je objavio - fotografiju gole 22-godišnjakinje Nicole.

Uredništvo The Suna na istoj se stranici "ispričalo" u ime svih onih koji su vijest objavili. Naravno, vijest je prvo stigla iz sestrinskog lista Times, ali to je nešto što su očito odlučili zanemariti.

"Željeli bismo se ispričati u ime novinara koji su protekla dva dana proveli pričajući i pišući o nama", stoji u tekstu.

Ipak, valja spomenuti i kako se uredništvo The Suna ni u jednom trenutku nije oglasilo i komentirali napise.

Podsjetimo, Times, koji kao i The Sun pripada medijskom carstvu Ruperta Murdocha, objavio je da je broj The Suna od petka bio posljednje izdanje u kojemu je tradicionalno na trećoj stranici bila djevojka u toplesu. U izdanju od ponedjeljka na trećoj stranici objavljena je slika manekenke Rosie Huntington-Whiteley u donjem rublju.

Tradicija golotinje u The Sunu stara je četiri desetljeća i odavno je izložena kritikama zbog seksizma, a sam Murdoch nazvao ju je zastarjelom.

Protiv golotinje na trećoj stranici pokrenuta je i peticija, koju je potpisalo 217.000 građana. Pokretači inicijative objavili su da odluka predstavlja "povijesni dan".

 

Pročitajte više