Nikad nije kasno: Svjetski prvaci u stolnom tenisu iznad 80 godina



NATJECANJA veterana stolnog tenisa pravi su vatrometi emocija, a uz dodjelu medalja, suze, kratke živce i poneku psovku, brojni navijači uživaju gotovo kao da su na nekom velikom nogometnom prvenstvu.

Sve to moći će se vidjeti u novom dokumentarcu jednostavno nazvanom "Ping Pong" koji donosi priču o nekoliko vještih natjecatelja, žestokom suparništvu i oštroj borbi za titulu svjetskog prvaka, prenosi Telegraph.


Začuđuje mentalna snaga i pogotovo tjelesna sprema koja pokreće te ljude, a kao svaki dobar dokumentarac, i ovaj će otkriti svijet za koji niste znali da postoji. Priča je to o osam penzionera koji se natječu za naslov svjetskog prvaka, a kad je u pitanju sport za starije osobe, stolni tenis je savršen - zahtjeva vještinu i spretnost, kao i malo trčkaranja, a također pospješuje i rad mozga.

Jedan od njih je Les D'Arcy, umirovljeni učitelj iz Wakefielda, ima 91 godinu, za natjecanje se hrabri recitiranjem motivirajuće poezije, diže utege, a tajna njegove dugovječnosti je što "gotovo uopće ne jede i nikada se ne gleda u ogledalo". D'Arcy trenira svaki dan, a trenutno ima 12 titula europskog i svjetskog prvaka u singlu i parovima.

Dokumentarac "Ping Pong" izlazi 6. srpnja.

Pročitajte više