Nitko ne shvaća zašto: Ludi ples "The Harlem Shake" potpuno zavladao internetom

Screenshot: YouTube

RAZLOG zbog kojeg se "Gangnam Style" proširio internetom i svijetom još uvijek nije razjašnjen, a tomu sličan fenomen odnedavno je postao pravi hit u Americi.

Naime, "The Harlem Shake" "pokret" je koji se počeo spontano širiti internetom, a kako biste u potpunosti shvatili o čemu se radi morat ćete pogledati videa. Prije toga trebali biste znati da je u pitanju koreografija, hrpa ljudi koja je izvodi u zatvorenom i to uz pjesmu njujorškog DJ-ja Baauera, "Harlem Shake".

Svaki video započinje isto: jedna osoba pleše dok drugi "brinu svoja posla", a nakon otprilike 15 sekundi svi se uključuju i pritom izvode što je moguće luđe pokrete i prave male predstave: trgaju majice, rade stojeve na rukama, u jednoj varijanti muškarac samo udara plišanu žirafu, tu su uredske verzije, vatrogasne verzije, a već postoji golemi broj parodija pa tako i, naravno, mačja varijanta, prenosi LA Times.

Iako je Baauerova pjesma izašla još prošle godine, ovo se ludilo proširilo tek nedavno, a većina "zaslugu" za to pripisuje Twitter i YouTube korisniku Filthy Franku. Sve što trebate učiniti da provjerite koliko je ovo uznapredovalo jest ukucati "The Harlem Shake" u YouTube i sve će vam biti jasno.

Pročitajte više