Nova drama za pobornike chemtrailsa

Foto: Facebook

SVI ZALJUBLJENICI u teorije zavjera, a pogotovo u teoriju o trovanju nedužnih ljudi iz zraka, ponovo su došli na svoje.

Naime, društvenim mrežama proširila se fotografija iz Tunisa koja prikazuje neuobičajene šare i oblike na nebu za vrijeme zalaska sunca. I dok je nekima ona bila samo još jedan divni romantični prikaz ljepote prirode, drugima je dala novu municiju u ratu protiv zdravog razuma.

Fotka je snimljena prošli mjesec u Tunisu i definitivno nije lažna, budući da postoji i video koji potkrepljuje činjenicu da se fantastični zalazak stvarno zbio, piše Gawker. A na njoj se može vidjeti altokumuluse okružene svim bojama sumraka, kroz koje se proteže spiralni trag koji je uzrokovao buru na društvenim mrežama.

Taj trag naziva se "distrail" i suprotan je contrailovima. Contrailovi nastaju kad se topli vlažni zrak iz aviona spoji s izrazito hladnim temperaturama na visinama na kojima avioni prolaze, dok distrailovi, odnosno "tuneli" u oblacima, nastaju kad avion prođe kroz oblake i ispušni plinovi pritom "upiju" vlažnost iz oblaka te stvaraju opisani dojam, piše Gawker.

A najvjerojatnije objašnjenje fotografije jest to da je vojni avion ostavio "uzorke" na altokumulusima. Distrailovi se viđaju prilično rijetko budući da za njihovo formiranje avion mora proletjeti kroz "krevet" oblaka, što ovisi o tajmingu i sreći.

Pročitajte više