Novi morbidni trend u Japanu: "Bagel head" ili "Glava u obliku peciva"



DA Japanci vole doista bizarne stvari, već je dobro poznato. Tako su svojevremeno popularizirali čizme s konjskim potkovama, zatim "anime" izgled, a u posljednjih nekoliko godina iznimno su popularne i Ganguro djevojke koje, suprotno od strogih tradicionalnih običaja i simbola ljepote, potamnjuju svoj ten što je više moguće. No, odnedavno, oni promoviraju još jedan, blago rečeno, morbidan trend.

Radi se o "Bagel head" trendu u kojem se čelo "ukrašava" u oblik okruglog šupljeg peciva ili čajnog kolutića. Bizarni izgled postiže uz pomoć igle preko koje se u čelo unosi slana otopina, dok se za to vrijeme na sredini čela prisloni prst, prenosi Daily Mail.



U trenutku kad na čelu "izraste kvrga" prst se uklanja i dobije se efekt čajnog kolutića koji traje od 16-24 sata nakon čega se obujam gornjeg dijela glave ponovo vraća u normalu.

Jedan od "pacijenata", John, kaže kako se isprva bojao ovog radikalnog zahvata, no sad je siguran kako je učinio pravu stvar.

"Moram naglasiti da me nimalo ne boli. Trenutno osjećam opuštenost, možda i pritisak, ali to je sve. Slično je onom osjećaju kojeg imate prije nego što ćete zaspati. Ali isplatilo se. Sad izgledam baš ukusno", naglasio je John. Ekstremni trend navodno je promovirao umjetnik Keroppy koji je na ideju došao na konvenciji o ekstremnoj promjeni tijela u Torontu.

Pročitajte više