Objavljene su nominacije za 21. Porin

Foto: Walter/Press/Screenshot

VEČERAS je održana svečana objava nominacija za diskografsku nagradu Porin.

S najvećim brojem nominacija može se pohvaliti Massimo koji ih je skupio čak deset. Slijedi ga Oliver Dragojević sa sedam nominacija. Pips, chips & Videoclips dobili su šest nominacija, a grupa Elemental četiri nominacije za album "U redu je". Psihomodo pop i Gibonni mogu se pohvaliti s tri nominacije.

U kategoriji za album godine nominirani su Oliver Dragojević s albumom "Tišina Mora", Elemental s albumom "U redu je" i Pips, chips & Videoclips s albumom "Walt".

U borbi za pjesmu godine nalaze se Massimo s pjesmom "Suze nam stale na put", Pavel s pjesmom "Čuvaj me" i "Donna" grupe Psihomodo pop.

Za Porina u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe nominirane su Jelena Radan, Natali Dizdar i Radojka Šverko. U kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe snage će odmjeriti Mario Huljev, Oliver Dragojević i Massimo.

U kategoriji najboljeg rock albuma nominirani su grupa Markiz ("Mikrofonija"), Pips, chips & Videoclips ("Walt") i Parni Valjak ("Nema predaje"), a za najbolji album zabavne glazbe nominirani su Mejaši ("Bolji nego ikad"), Vinko Coce ("Morska svitanja") i Kemal Monteno ("Šta je život").

U kategoriji za najboljeg novog izvođača nominirani su Flip Dizdar, Sara Renar i Silente. Porina za životno djelo ove godine posthumno će dobiti Vinko Coce.

Ovdje pročitajte ostale nominacije.

 

Pročitajte više