Od Hitlera do hipija: Marihuana nacističke blizanke izvela na pravi put



U DOBI od 11 godina dvije plavooke i plavokose djevojčice, Lamb i Lynx Gaede, osnovale su bend i vidjele sebe kao nova lica pop glazbe. Umjesto toga ove su djevojčice iz Kalifornije ubrzo postale "lica mrziteljica".

Što ne čudi kad se u obzir uzme činjenica da je taj bend Prussian Blue, naziv dobio prema otrovu upotrebljavanom za ubojstvo milijuna Židova u holokaustu, a osnovan je 2003. na nagovor vođe White Nationalista, Williama Piercea.

Sestre više nisu nacistkinje zbog marihuane

Devet godina kasnije Lamb i Lynx imaju 20 i tvrde da su se sasvim promijenile - od nacističkih ekstremista preobratile su se u hipije pune ljubavi. I to zahvaljujući marihuani, javlja Daily Mail. "Oduševljena sam što nas okružuje toliko različitih kultura. To je fantastično i zbog toga sam ponosna na čovječanstvo", izjavila je Lynx kojoj je u prvom razredu srednje škole dijagnosticiran rak. Nakon što je tumor odstranjen s njezina ramena prepisani su joj lijekovi protiv bolova, ali obzirom da pati i od rijetkog poremećaja povraćanja prije dvije godine počela je konzumirati kanabis: "Marihuana mi je spasila život. Da nema nje, vjerojatno bih bila mrtva", izjavila je.


Njezina sestra Lamb boluje od skolioze i kronične boli u leđima što joj je omogućilo da i ona smije legalno konzumirati kanabis, a sestre tvrde da im je to povratilo i kreativnost koju su sad usmjerile na slikanje.

Djevojke koje su prije samo šest godina izjavljivale da je "Hitler bio velik čovjek koji je samo pokušavao očuvati svoju rasu i svoju zemlju", sad objašnjavaju da više tako ne misle te da je to poglavito bio utjecaj obitelji jer su, između ostalog, bile i školovane kod kuće.

"Mi smo iscjeliteljice, ali dajte više prebolite taj holokaust"

"Želimo širiti ljubav i ljepotu. Mislim da smo stvorene za nešto više - mi smo iscjeliteljice. Želimo pružiti svima što više ljubavi i pozitive", objasnile su. "Više nisam "bijeli nacionalist". Moja sestra i ja smo sad prilično liberalne" izjavila je Lamb, ali upitana o holokaustu zaključila je: "Mislim da svi već jednom trebaju to sve skupa preboljeti. Eto, to ja mislim".

Pročitajte više