Odlazak legende: Umro popularni Savo iz Kikinde



PLANETARNI borac za pravdu i YouTube legenda Savo iz Kikinde, u noći između petka i subote ugušio se u dimu u svom stanu u centru Kikinde. Prema izvješću policije, Savo Savanović zaspao je s upaljenom cigaretom koja je upalila deku, a potom se požar proširio na cijelu sobu. Nesretnik je, tvrde nadležni, preminuo od posljedica gušenja, a potom i izgorio.

Običan čovjek koji se na svoj specifičan način narugao sistemu, postao je u vrlo kratkom vremenu nevjerojatno poznat. Video u kojem se Savo obračunava s "kikindskim jajarama, milijarderima i licimurima" pogledali su milijuni ljudi, a prije nekoliko godina, obožavatelji su mu posvetili grupu na Facebooku.

Slava koju je stekao, donijela mu je i mnoge prednosti – ljudi koji bi došli u Kikindu nikako ne bi željeli propustiti priliku fotografirati se s njim, zaradio je i nešto novca, a gostovao je i u jednoj TV emisiji.



Sahranjen je u ponedjeljak o trošku grada, tj. komunalne tvrtke "Šesti oktobar". Ispratilo ga je petnaestak sugrađana, koji su nekako saznali za službenu sahranu. Rodbine nije bilo, jer je Savo i nema u Kikindi, osim mlađeg brata, koji je već nekoliko mjeseci u bolnici.

Njegov monolog s YouTubea koji ga je proslavio inače je insert iz kratkog filma "Bratski ples", koji je 2003. godine snimila Dragana Latinović, redateljica iz Kikinde.

Pročitajte više