Održana humanitarna prodaja majica za Terry Fox utrku: Akciju podržali Milan Bandić i Vlatka Pokos

Foto: Press

HUMANITARNU utrku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje na zagrebačkom jezeru Jarun, najavile su brojne osobe iz javnog života humanitarnom prodajom majica u Bogovićevoj ulici.

Poznate osobe prodavale su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Akciju su svojim dolaskom podržali i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Vlatka Pokos te Žanamari Lalić.

Njima su se pridružili i predstavnici organizatora, među kojima se posebno ističe Louise LaRocque, veleposlanica Kanade u RH. Majice je i ove godine osigurala tvrtka Cemex, jedan od partnera ovogodišnjeg izdanja akcije.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Pročitajte više