On je Sperminator: Gay muškarac donira spermu ženama i već ima desetoro djece

Foto: Facebook

OSMO dijete Britanca Kenzieja Kilpatricka rođeno je 21. srpnja, a dvoje djece još je na putu. Ipak, ovaj 26-godišnjak neće imati apsolutno nikakvu ulogu u odgoju ove djece, kao ni kod prethodnih sedam.

Kenzie je postao najpoznatiji britanski nezavisni donor sperme. Sva djeca rođena su u protekla tri mjeseca, a dvoje će uskoro biti rođeno. Kenzie je homoseksualac i trenutno nema partnera, a dosad je pomogao devet lezbijskih i jednom heteroseksualnom paru da postanu roditelji.

"Tako mi je drago što ti mogu javiti da je naša mala čudesna djevojčica ovdje. A sve zahvaljujući tebi. Prelijepa je", poruka je od roditelja djevojčice rođene prošlog tjedna.

U jednoj radijskoj emisiji prozvali su ga "Sperminatorom" te izračunali da bi u deset godina mogao postati otac čak 300 djece.

"Kad se rodi ovo dvoje djece, ja ću biti otac desetero djece, od kojih su sva mlađa od četiri mjeseca. To je nevjerojatno, a ja sam jako ponosan. Prekrasan je osjećaj pomoći tolikim ljudima u tako kratkom vremenu, no odlučio sam napraviti pauzu. Možda pomognem napraviti braću i sestre djeci koju imam, ali iako nikad ne bih rekao nikad, nisam u misiji povećanja populacije na Zemlji", rekao je za Daily Mail.

Kad je riječ o novčanim naknadama, Kenzie ne traži nikakav novac, samo naknadu putnih troškova. Imena svoje djece pamti, ali ne veže se uz njih jer ih gleda kao donacije. Prošle je godine na Facebooku prvi put ponudio svoje usluge, a nakon toga su mu se javili zainteresirani parovi.

"Nemojte me pitati njihove rođendane, previše ih je i zbunim se. Oni zaista nisu moja djeca. Svaki muškarac može napraviti djecu, no morate biti roditelj da biste ih odgojili i voljeli ih. Ja ih smatram donacijama", rekao je.

Kenzie radi mimo strogog britanskog zakona o djeci, a ne brine se o tome što njegove usluge koriste žene koje se ne boje riskirati u začeću s potpunim strancem. Tvrdi da je nenormalno da žene u klinikama plaćaju visoke iznose za spermu nepoznatih donatora.

"Ne možete odrediti cijenu djetetu. Za mene je to mijenjanje tuđeg života nabolje, srce mi je puno dok slušam o tome kako sam uljepšao tuđe živote. To je moj dar njima", rekao je Kenzie, koji tvrdi da je dobrog zdravlja, osim što pati od astme uzrokovane pušenjem.

"Ova djeca nisu začeta na 'normalan' način, no zaista su voljena i željena, za razliku od djece začete nakon pijanih noći koja nikad neće saznati tko je njihov otac. Ne želim biti anonimni donor, izabran zato što imam plave oči i odbijen zbog moje edukacije. Želim stvoriti vezu s ljudima kojima sam pomogao i na ovaj način stekao sam mnogo prijatelja", ispričao je.

Na pitanje što bi napravio da mu za 18 godina na vrata dođe desetero odrasle djece koje zanimaju odgovori, odgovara da bi volio da ga upoznaju i da će njegova vrata biti otvorena. Dodao je da bi volio da je imao djecu s partnerom s kojim je bio u vezi 19 mjeseci, no partner to nije želio.

"Pomogao sam stvoriti život, pa ako ta djeca požele upoznati svog biološkog oca, ne bih ih otjerao. Ne mogu predvidjeti kako će njihovi životi izgledati, to nije moja odgovornost", dodao je.

Inzistira na tome da je odgovoran te da provjerava svaki par kako bi se uvjerio da su u sigurnoj vezi i da imaju posao, kako bi djetetu pružili siguran dom. Pazio je i prilikom doniranja sperme da su parovi dovoljno udaljeni jedni od drugih, kako se djeca kasnije ne bi upoznala i zaljubila, ne znajući da su u krvnom srodstvu. Tvrdi da on sam ima jako malo poroka, ne drogira se, pije malo alkohola i prakticira siguran seks. Prije svake donacije prolazi temeljit liječnički pregled. Većina parova želi ostati s njim u kontaktu, a čak je i držao novorođenu djecu.

"Plačem svaki put, ne mogu si pomoći, bebe me osvoje. Čujem da imaju moj nos i oči, a druženje s njima poistovjećujem s ljubavlju prema nećacima. To je jako slatko, ali dok je to nečije tuđe dijete", tvrdi.

Razmjena donacija izgleda tako da on dođe u dom para kojem donira spermu, oni dođu u njegov stan ili se nađu u unajmljenoj hotelskoj sobi. Nakon druženja, on ode u sobu i obavo posao, a potom pi predaje uzorak sperme budućoj majci. Ona zatim u drugoj sobi aplicira spermu u sebe. Svi njegovi parovi zatrudnjeli su iz prvog ili drugog pokušaja, hvali se.

Kenziejevi roditelji razveli su se kad je on imao pet godina, a odgojila ga je majka Wendy, koja je bila karijeristica. Oca nije previše viđao, a tek su se nedavno povezali putem Facebooka.

"Moja mama je fantastičan roditelj. Nevjerojatno smo bliski zbog mog iskustva. Znam da djetetu ne treba otac u životu da bi bilo sretno. Mama me naučila kako se brijati, kako ispijati pivo, ona je moja stijena. Ne mogu zamisliti ništa bolje od toga da imate dvije majke", rekao je.

Najviše ga je pogodilo kad se jedan lezbijski par predomislio nakon začeća te su se željele riješiti djeteta jer obitelj jedne nije podržavala tu trudnoću. Iako je Kenzie rekao da će on uzeti dijete ako ga one ne žele, trudnoća je završila spontanim pobačajem.

Svi parovi potpisali su ugovor kojim Kenzieja oslobađaju novčane odgovornosti za djecu. On neće polagati prava na djecu, a majke neće tražiti alimentaciju od njega.

Pročitajte više