Ona je gutačica mačeva, a to radi i u devetom mjesecu trudnoće

Screenshot: YouTube

ONA SE zove Veronica Hernandez i profesionalna je gutačica mačeva. Uz to je i u poodmakloj trudnoći, točnije u devetom mjesecu, ali to je ne sprečava da se i dalje bavi svojom omiljenom aktivnošću. Ovo je, kao što se da i pretpostaviti, jedna od najtežih, ali i najopasnijih akrobatskih tehnika, pa se dovodi u pitanje i sigurnost ne samo majke, već i djeteta, no Hernandez samouvjereno tvrdi da to nimalo ne utječe na bebu.
 
"Ako poduzmem mjere predostrožnosti, i beba i ja smo sigurne. Moram uzeti u obzir težinu stomaka i činjenicu da je kod trudnice želudac stisnut. Zbog toga koristim oštricu puno manju nego inače, i puno manju nego što koristi većina gutača", objašnjava ona, a savjete joj je, kaže, davala druga trudna gutačica mačeva.
  
"U suštini se sve vrti oko poznavanja ljudskog tijela i njegovih mogućnosti. Čelik prolazi kroz jednjak, pokraj srca pa sve do želuca. Trebale su mi otprilike dvije i pol godine da naučim izvoditi ovu tehniku na potpuno siguran način", objašnjava Hernandez.
 
Grozna je i sama pomisao na to kako je sve to skupa izgledalo ako je morala prolaziti kroz metodu pokušaja i pogrešaka, čak i ako se nije radilo o pravom maču, a ostaje i pitanje zašto to radi u visokom stadiju trudnoće. Ili - uopće. No, i to postoji, a gutači mačeva imaju i svoj dan, koji se obilježava uskoro, točnije 28. veljače. 

Pročitajte više