Opasni "oposum": Igra u kojoj studenti piju na stablima sve dok pijani ne padnu na tlo



PREDSTAVNICI zakona na Novom Zelandu sve su zabrinutiji zbog popularne igre koja zabavlja brojne studente. Igrači 'oposuma' sjede na drveću i piju alkohol sve dok potpuno pijani ne padnu na tlo. Igra je najpopularnija u Dunedinu, gradiću prepunom studenata. Zbog njihove igre, parkovi gradića puni su stakla, smeća i bljuvotine. "To traje neprestano, već dvije, tri godine", izjavio je član gradskog vijeća Alan Matchett za Fairfax Media.

Pijanu studentsku igru nazvao je besmislenom te je izjavio kako je njegovom osoblju dozlogrdilo čistiti iza studenata. "Ono što popiju, mora izaći i van. Stoga povraćaju i uriniraju s drveća. Naravno da nije baš lijepo to čistiti i gledati", nastavio je Alan. Izjavio je kako je gradsko vijeće zabrinuto za studente koji bi se mogli ozlijediti, ali i za ostale korisnike parkova, koje bi mladi mogli ozlijediti.

Igra je nazvana prema oposumima iz očitih razloga. Maleni toboličari žive u krošnjama drveća te ih se često može vidjeti u šetnjama novozelandskim parkovima. Dekan fakulteta u Dunedinu izjavio je kako se takvo ponašanje studenata protivi pravilniku ponašanja, a svaki student koji bude uhvaćen u 'oposumu', morat će odsad sam iza sebe čistiti te će se suočiti s disciplinskim mjerama.

Pročitajte više