Oštra poruka onima koji odbijaju cijepiti djecu: "Vaša se odluka ne tiče samo vas"

Screenshot: YouTube

ZA ŠIRENJE ospica koje je u zadnje vrijeme zabilježeno u nekoliko zemalja svijeta, sve više stručnjaka okrivljuje upravo roditelje koji odbijaju cijepiti svoju djecu. Debate oko cijepljenja traju već neko vrijeme, a vezane problematike, koja je trenutno u fokusu svjetske javnosti, prije nekoliko dana u svojoj se emisiji dotaknuo i Jimmy Kimmel, američki voditelj i komičar, koji je nedavno, točnije u lipnju prošle godine, dobio dijete.
 
"Znam da, ako ste jedan od onih roditelja koji odbijaju cijepiti svoju djecu, nećete ozbiljno shvatiti savjet jednog televizijskog voditelja. Iskreno, ne bih ni ja stoga to od vas niti ne očekujem. Ali ono što očekujem je da ozbiljno shvatite savjet liječnika koji o ljudskom tijelu nisu učili od prijatelja na Facebooku. Oni su se obrazovali i naučili neke nevjerojatne stvari kao što je, primjerice, i čudesan način na koji jednim malim ubodom možete zaštititi svoju djecu od raznih opasnih boleština", rekao je, između ostaloga, Kimmel u svom prilično oštrom i argumentiranom izlaganju.
 
Kimmel je spomenuo i bivšu Playboyevu zečicu Jenny McCarthy, koja je svojim stavom i aktivizmom doprinijela popularizaciji pokreta protiv cijepljenja oslanjajući se velikim dijelom na tvrdnju o tome da su neke vrste cijepljenja okidač za razvoj autizma kod djece.
 
"Morate imati na umu da se vaša odluka ne tiče samo vas i vaše djece - odbijanjem cijepljenja dovodite u opasnost i drugu djecu. I sve nas", dodao je Kimmel.

Pročitajte više