Ovako to izgleda kada cijeli grad postane velika santa leda

Screenshot: YouTube

SIBIRSKI grad Dudinka pretvorio se u veliku ledenu santu kada je zbog snježne oluje u tom gradu puklo nekoliko vodovodnih cijevi, uključujući i onu glavnu, prenosi Daily Mail.

U vrlo su kratkom vremenu ulice grada Dudinke koji se nalazi u središnjem Sibiru bile poplavljene, no zbog ekstremno niskih temperatura, od -40 Celzijevih stupnjeva, voda na ulicama se smrzla jako brzo zbog čega neki ljudi koji žive u prizemlju, doslovce nisu mogli izaći iz kuće.

Osim toga, nastupila je nestašica vode te je nestalo struje za 22 tisuće građana, no internetska veza je bila odlična, zbog čega neki nisu mogli odoljeti pa su na društvenim mrežama objavljivali fotografije grada koji je postao ledena santa.

Štoviše, glasnogovornik lokalnih vlasti Eugene Gerasimov je to ovako komentirao: "Ako vam je dosad bilo nejasno koliko je zapravo hladno kod nas, pogledajte ove fotografije i sve će vam biti jasno".

Velika hladnoća uspjela je zalediti i cijevi s toplom vodom, a zbog zaleđene infrastrukture i nestašice vode i struje lokalne su vlasti proglasile izvanredno stanje.
 

Pročitajte više