Ovo su najbolje plaćene glumice u Hollywoodu

Foto: Splash

OSKAROVKA Sandra Bullock najbolje je plaćena holivudska glumica u posljednjih godinu dana, čija se zarada procjenjuje na 51 milijun dolara u proteklih 12 mjeseci, objavio je Forbes.

Prošle godine 50-godišnja Bullock glumila je u velikom hitu "Gravitacija", koji je zaradio više od 716 milijuna dolara diljem svijeta. Na prvo mjesto skočila je sa sedmog na kojem je bila prošle godine.

Na drugom mjestu našla se 23-godišnja Jennifer Lawrence, drugu godinu zaredom, sa zaradom od 34 milijuna dolara, a Jennifer Aniston popela se za jedno mjesto na treće sa zarađenih 31 milijun dolara od lipnja 2013. do lipnja 2014. U prvih pet našle su se još i Gwyneth Paltrow sa zaradom procijenjenom na 19 milijuna dolara te Angelina Jolie, koja je prošle godine bila na prvom mjestu, s 18 milijuna.

Forbes popis sastavlja na temelju procjena od zarade od filmova, reklama, ugovora, a prema razgovorima s agentima, menadžerima i odvjetnicima.

A iako i neke glumice ostvaruju poštene prihode, Forbes napominje da one još uvijek u Hollywoodu zarađuju manje od muškaraca. 10 najbolje plaćenih glumaca u protekloj godini sakupilo je ukupno 419 milijuna dolara, dok je u slučaju 10 najbolje plaćenih glumica ta brojka gotovo upola manja: 226 milijuna dolara.

Puni popis pogledajte ovdje.

Pročitajte više