Ovo su najdirljiviji trenuci 2013. godine

Screenshot: YouTube, Foto: Reddit, Shutterstock, Loft3 Photography

IZA NAS je još jedna godina puna bijesa, ljutnje, krivih političkih poteza, neimaštine i inih problema, ali jednako tako i još jedna godina u kojoj su se tu i tamo pojavili oni koji bi nam vratili vjeru u ljudski rod.

Ljudi koji su nesebično pomagali drugima ili životinje koje su nerijetko pokazivale koliko mogu biti dobri prijatelji razlog su što su tijekom prošle godine postojale vijesti koje su, iako možda potresne, dokazale da je toplina i dobrota ono što se ipak može naći u svijetu. Donosimo vam popis dirljivih priča koje su na Indexu u 2013. godini bile najčitanije.

1. Video koji je rasplakao milijune diljem svijeta

Da kamere koje Rusi ugrađuju na kontrolne ploče svojih automobila, ne snimaju samo nasilje, divljaštvo i nesreće, dokazao je video koji je bio apsolutni hit.


 

2. Policijski pas posljednji put se oprašta od svojeg partnera

Dirljiva fotografija sa sprovoda policijskog službenika Jasona Ellisa je dokaz između nevjerojatne povezanosti policijskih pasa i njihovih partnera. 33-godišnji policajac upucan je u zasjedi u subotu, a kasnije je preminuo u bolnici. Njemački ovčar Figo, koji je s njim radio na otkrivanju narkotika, cijelo vrijeme je šetao uz lijes i na kraju položio šapu kao da ga pozdravlja.

3. Pismo brižnog oca: Fajteru moj, propustili smo puno zajedničkih trenutaka

Priča mladog Zadranina Jure Karamarka digla je Hrvatsku na noge prije dvije godine. On je tada uputio apel ministru zdravstva Darku Milinoviću da pošalje liječnika u bolnicu Rebro, jer nitko na neradni dan nije mogao donijeti odluku o operaciji njegova sina Lovre. Ovog ljeta na svom Facebook profilu objavio je pismo sinu koje je dirnulo je mnoge.

4. Otac i kći fotografijama se oprostili od supruge i majke

Ben Nunery i njegova kći Olivia odlučili su napraviti niz uistinu dirljivih fotografija kako bi se oprostili od majke i supruge Ali koja je od raka umrla 2011. godine.

5. Teško bolestan pas odupirao se smrti da dočeka svog vlasnika

Kujica Kermie bila je gotovo na samrti, no ipak je živjela dovoljno dugo da dočeka svog vlasnika koji se vratio iz vojne službe. Snimka njihova dirljivog susreta objavljena je u travnju na YouTubeu i postala je pravi hit.

Pročitajte više