Ovom 90-godišnjaku prijeti zatvor jer je hranio beskućnike

Screenshot: Local10

ARNOLD ABBOTT s Floride ima 90 godina i prijeti mu 60 dana zatvora ili 500 dolara kazne jer je hranio beskućnike u Fort Lauderdaleu na Floridi, što prema novoj zabrani dijeljenja obroka u javnosti nije smio napraviti.

Abbott je ove nedjelje u parku dijelio hranu kad je tamo stigla policija. Uhićen je zajedno s dvojicom pastora s kojima svakog tjedna priprema stotine obroka u njihovoj kuhinji, dok su prolaznici za to vrijeme policajcima dovikivali da ih može biti sram.

"Jedan od policajaca došao je i rekao 'Pusti taj tanjur istog časa', kao da sam držao oružje. A ovo su najsiromašniji od siromašnih, nemaju ništa, nemaju krov nad glavama. Kako ih možeš odbiti?", ispričao je Abbott, koji je svoju organizaciju Love Thy Neighbour pokrenuo u sjećanje na pokojnu suprugu i njihov dugogodišnji zajednički humanitarni rad redovitog dijeljenja hrane u Holiday Parku i na plaži Fort Lauderdale.

1999. godine Abbott je tužio grad nakon što mu je zabranjeno da hrani beskućnike na plaži i sud je tad odlučio u njegovu korist. Novi zakon, prema kojem se u javnosti ne smije dijeliti hrana i za koji se uskoro očekuje da će stupiti na snagu u Seattleu, Los Angelesu, Phoenixu, Dallasu i Philadelphiji, donesen je prošli tjedan, piše Independent. Prema njemu "akcije hranjenja" moraju biti barem 150 metara udaljene od stambenih objekata, a po kvartu može postojati jedno mjesto za hranjenje. Dobrotvorne udruge kritizirale su nova pravila opisujući ih kao "oblike društvene čistke".

Michael Stoops, organizator u Nacionalnoj koaliciji beskućnika, kazao je za NBC: "Ekonomskom razvoju i turizmu baš ne odgovaraju beskućnici i organizacije koje o njima brinu".

Pročitajte više