Papa Benedikt XVI. stigao na Twitter: @pontifex prvi će tweet objaviti za devet dana

Screenshot: Twitter

OVOG ponedjeljka Vatikan je objavio da će papa Benedikt XVI. početi tweetati 12. prosinca, na dan kad se slavi svetkovina Gospe od Guadalupe, prenosi Reuters.

Odabran je naziv profila pod kojim će se Papa obraćati svijetu - @pontifex. "To je dobar naziv. Ujedno znači "papa" i "graditelj mostova", izjavio je vatikanski savjetnik za medije, Greg Burke, i dodao: "Papa želi doprijeti do svih".

Prvi će Benediktovi tweetovi biti odgovori na pitanja koja će stići uz oznaku #@pontifex, a zasad će biti pisani na španjolskom, engleskom, talijanskom, portugalskom, njemačkom, poljskom, arapskom i francuskom jeziku. U budućnosti će biti dodano još jezika.

"Prenosit ćemo duhovnu poruku. Papa neće hodati okolo s Blackberryjem ili iPadom i nitko neće stavljati riječi u njegova usta. On će objavljivati ono što želi", objasnio je Burke.

Podsjetimo, Papa će tweetati dijelove svojih propovijedi, blagoslova ili obraćanja javnosti za veće blagdane te će davati svoj osvrt na sve veće svjetske događaje. Također, već je otprije poznato da tweetove neće pisati sam, ali će svaki prethodno odobriti.
 

Pročitajte više