Patti Smith o Lou Reedu: On je bio New York

Foto: JLP

AMERIČKA pjevačica Patti Smith u nedavnom intervjuu za BBC-jev glazbeni show 6Music otkrila je kako je čula za smrt legendarnog glazbenika i ispričala detalje posljednjeg susreta s njim. Još jednom mu je odala priznanje ustvrdivši da je frontmen Velvet Undergrounda bio New York City, prenosi časopis Uncut.

"Bila sam na moru taj dan, a kći me nazvala i rekla mi vijest. Stajala sam pokraj oceana i odmah pomislila o riječima koje je napisao u pjesmi "Heroin" - "I wish I was on a clipper ship", kazala je 68-godišnja punkerica.

"Zamišljala sam Loua na brodu koji se uzdiže u nebo. Bilo je veoma potresno izgubiti ga. On je bio New York. Ja nisam Njujorčanka no on, njegova glazba, njegov lik, prisutnost... Vidjela sam njega i ženu na ulici nekoliko dana prije njegove smrti i vidjelo se da je jako bolestan, no bio je pun ljubavi i moji zadnji trenuci s njim su bili veoma lijepi", dodala je.

Glazbenica čija se pjesma nalazi na soundtracku filma "Noa" (Noah) otkrila je i svoje planove nakon objavljivanja knjige "Tek djeca" (Just Kids, 2010.).

"Radim na nekoliko projekata vezano uz knjige, otkrila je Smith.

Istaknula je da su joj, kad je bila na svjetskoj turneji s knjigom "Tek djeca", postavljali stotine pitanja te da je njezin odgovor na ono što ih je najviše zanimalo bio to da je odlučila raditi paralelno na još jednoj knjizi te da će na njoj raditi idućih nekoliko godina.

 

Pročitajte više