Paul McCartney sa suzama u očima o Johnu Lennonu

Screenshot: YouTube

PAUL McCARTNEY gostovao je u showu kod Jonathana Rossa i tom se prilikom prisjetio trenutka u kojem je saznao za ubojstvo Johna Lennona.

Tragičan događaj odvio se ispred Lennonova njujorškog stana 8. prosinca 1980.: "Danima nisam mogao ni zamisliti da ga nema. Bio je to preveliki šok. Bio sam kod kuće kad sam primio poziv. Bilo je rano ujutro... Bilo je toliko grozno da to jednostavno niste mogli prihvatiti i niti ja nisam mogao prihvatiti. Meni je pretužno bilo što ga nikad više neće vidjeti i družiti se s njim", ispričao je McCartney.

O ubojici Marku Chapmanu kazao je: "Stalno mi je dolazila fraza: 'Kreten nad kretenima'. Bilo mi je jasno da je to samo neki kreten, čak niti tip koji ima političku motivaciju, samo neka nasumična stvar koja se dogodila".

Nakon što su se Beatlesi raspali 1970. McCartney i Lennon nisu se vidjeli četiri godine. "Došli smo do točke u kojoj smo se zaratili oko posla. Na mene je to ostavilo trag i godinama sam mislio: 'Ja i John, žestoki rivali'". Ipak, počeli su ponovo komunicirati nakon što su im obojici žene rodile sredinom '70-ih. McCartney je kazao da su im svađe "postale dosadne" te da su se zbližili oko "normalnih stvari", očinstva i recepata za kruh: "Jako mi je drago da smo se pomirili jer bi najgora stvar na svijetu bila da je taj fantastični odnos bio užasan u trenutku kad je ubijen. Na neki način je utješna činjenica da smo se pomirili. Bili smo dobri prijatelji", pojasnio je i dodao: "Priča o prekidu je istinita, ali ona nije glavna, glavna je priča o privrženosti i ljubavi".

Pročitajte više