Peter Jackson u lovu na "Silmarillion"?

Foto: Wikipedia

IAKO sin J. R. R. Tolkiena trenutno nema namjeru prodati filmska prava na ekranizaciju preostalog dijela očeve literarne ostavštine, čini se kako Peter Jackson već polako kreće na novo "neočekivano putovanje" kako bi dobio prava snimanja grandioznih priča iz Prvog doba. Naime, govoreći u sklopu promocije hobita za Wall Street Journal, Jackson je izrazio nadu da će se jednog dana moći uhvatiti u koštac s filmskom ekranizacijom "Silmarilliona".

"Siguran sam da će se situacija s vremenom promijeniti jer će Tolkienova zaklada prijeći pod nadzor dugih ljudi. To je neizbježno, no sigurno ne u ovom trenutku", rekao je Peter.


Podsjetimo, Christopher Tolkien godinama se tvrdoglavo protivi ekranizaciji očevih djela, pa se čak zbog toga posvađao i s vlastitim sinom koji je aktivno podupirao poteze Petera Jacksona, što je umnogome narušilo obiteljske odnose. No njegov sin Simon Tolkien nedavno se pomirio s ocem, što će ga gotovo sigurno vratiti u zakladu. Jacksona podupire i Christopherov unuk Royd Tolkien, koji je u trilogiji Gospodar prstenova imao i manju ulogu gondorskog streličara.
 

Pročitajte više