Pjesma koja je rasplesala svijet nikad nije trebala biti singl

Screenshot: YouTube

VELIKI hit Pharrella Williamsa "Happy" jedna je od pjesama koje je ovih dana nemoguće izbjeći.

Ne samo da je nominirana za Oscara (dio je soundtracka animiranog filma "Despicable Me 2") već je riječ i o jednom od najvećih ovogodišnjih hitova.

Međutim, to nije sve. Baš kao i što je to bio slučaj s Psyjevom "Gangnam Style", "Happy" je postala viralni hit koji je natjerao mnoge da snime svoju verziju.

Ukratko, Pharrell je napisao vjerojatno najveći hit u solo karijeri, a njegova vam pjesma zasigurno nije promakla jer ako je ne slušaju vaši klinci, slušate je sami, a na Facebooku ćete naići na barem jednu od mnogobrojnih verzija koju su objavili vaši prijatelji.

Ova zarazna pjesma svoju popularnost velikim dijelom duguje i statusu viralne pomame. Naime, na YouTubeu svakodnevno osvane barem nekoliko videa iz cijelog svijeta, a riječ je o najčešće mladim ljudima koji su odlučili snimiti svoju verziju spota i objaviti ga na YouTubeu.

Ipak, zanimljivo je spomenuti jedan prilično nevjerojatan detalj. Pharrellov "Happy" nikada nije trebao postati singl.

Pjesma je objavljena još prošlog ljeta i trebala je biti samo jedna od pjesama na soundtracku nastavka popularnog animiranog filma "Despicable Me". Štoviše, Williams nije bio siguran želi li pjesmu uopće objaviti na svom album koji namjerava izdati krajem ove godine.

No, nakon što je vidio da se pjesma pretvorila u apsolutni hit, odlučio je reagirati i "Happy" pretvoriti u najavni singl.

Snimio je 24 sata dug spot (ovog puta nepovezan s crtićem čijeg je soundtracija dio), a originalna i jednostavna ideja očito se dopala ljudima koji su zaključili da i oni mogu snimiti svoju verziju.

Međutim, za razliku od mnogih viralnih hitova ("Gangnam Style" ili "What Does The Fox Say"), "Happy" još uvijek nije počela iritirati slušatelje, unatoč repeticiji.

Ubrzo su počele pristizati verzije iz cijelog svijeta, a među njima možete pronaći i neke koje su nastale u Hrvatskoj.

Pročitajte više