Pjevač hita "Trololo", Eduard Khil preminuo od posljedica srčanog udara



RUSKI glazbenik Eduard Khil, koji se proslavio svojom pjesmom "Trololo", preminuo je u ponedjeljak u Sankt Petersburgu od posljedica teškog srčanog udara koji je pretrpio nekoliko dana ranije. Khil je preminuo u dobi od 77 godina, piše ruska agencija Ria.

Ovaj ruski glazbenik veliku slavu je postigao prije više od 50 godina u Rusiji, a popularnost u zapadnim zemljama stekao je tek 2010. godine nakon što je glumac Christoph Waltz otpjevao parodiju njegove pjesme u showu Jimmyja Kimmela.


Waltzu to nije bio problem jer pjesma nema niti jedan stih osim niza "Trololololololololololo...", "Jejejejejejeje" i "Dadadadadadada". Naime, kad je prije više od 50 godina Eduard snimio pjesmu "I Am so Happy to Finally Be Back Home" koja je govorila o kauboju koji na konju jaše kući, tadašnja ruska vlast rekla mu je da ne može objaviti pjesmu s tim stihovima jer govori o zapadnjačkom stilu života pa je pjevač umjesto novih stihova pjevao samo apolitični "Trololololol...".

Nakon što ga je Waltz proslavio, fanovi na internetu prozvali su ga "Gospodin Trololo", a on je pjevao za velike američke zvijezde na prijemu kod Vladimira Putina.

Pročitajte više