Pjevač hita "You Sexy Thing" preminuo od raka

Screenshot: YouTube

ERROL BROWN, frontmen britanskog soul benda Hot Chocolate preminuo je u svom domu na Bahamima u 72. godini od raka jetre. Pored njega su bile njegova žena Ginette i kćeri Colette i Leonie, rekao je njegov menadžer i bliski prijatelj Phil Dale. Brown se proslavio hitovima "You Sexy Thing" i "It Started With A Kiss".

"Errol je bio 'Gentle Man' i moj bliski prijatelj. Nedostajat će svima koji su ga poznavali. U nasljedstvo je ostavio glazbu koja će živjeti i dalje", rekao je Dale.

Kraljica Elizabeta II. odlikovala je Errola ordenom Člana Britanskog carstva za izniman doprinos popularnoj glazbi 2003. godine. Njegov bend proslavio se '70-ih, a njihovi najveći hitovi bili su "You Sexy Thing", "Love Is Life", "Emma", "You Could Have Been a Lady" i "I Believe in Love".

Brown je rođen na Jamajki, no preselio se s majkom u Veliku Britaniju kad je imao 12 godina, piše BBC. Glazbenu karijeru započeo je 1969. godine kad je s grupom prijatelja poslao reggae verziju "Give Peace a Chance" Johnu Lennonu. Tjedan dana kasnije nazvao ga je Lennon, koji je htio da potpišu ugovor i počnu nastupati.

Ime im je nadjenula zaposlenica diskografske kuće, a njihov prvi singl "Love is Life" iz 1970. popeo se na šesto mjesto britanskih glazbenih ljestvica. Do 1984. godine svake su godine izdali jedan hit, što ih čini jedinim britanskim bendom koji je u 15 godina bez pauze stvarao pjesme koje su zauzimale vrhove ljestvica. 

Pročitajte više