Pjevačica bujnih grudi završila iza rešetaka jer je "pokazala previše"

Screenshot: YouTube

EGIPATSKA pjevačica Reda el-Fouly uhićena je prije nekoliko dana zbog optužbi da je "poticala razularenost", nakon što je objavila video u kojem se pojavljuje razgolićena.

Reda tvrdi da se u videu željela narugati poznatim osobama, čije su video snimke često previše seksualizirane, no policija to nije shvatila pa se našla iza rešetaka.

Njenu videosnimku pod nazivom "Sib Eddi", odnosno "Ruke sebi" na YouTubeu je pogledalo više od milijun ljudi. Ahmed Bakly, tužitelj iz Gize, rekao je da taj video loše kvalitete narušava moral, te dodao da policija traži Redina dečka Waela Elsedekija, koji se pojavljuje s njom.

Iako u spotu zapravo nema golotinje, Reda pleše trbušni ples u nizu oskudnih kombinacija, sačinjenih od dekoltiranih majica i kratkih suknjica. Osim toga, trese grudima pred kamerom, a u jednom se kadru vidi što joj se nalazi ispod suknje.

International Business Times piše da Wael tvrdi da je video zapravo društveni eksperiment kojim se želi utvrditi koliko je potrebno seksi videu da se proširi internetom. Također se navodi da se Reda u prošlosti već suočavala s optužbama za javni nemoral. Vjeruje se da se njen dečko, koji je režirao spot, nalazi u Tunisu, nakon što je preko društvenih mreža saznao da mu se sprema uhićenje. Egipatski policajci traže i drugog muškarca koji se pojavljuje u videu, no njegovo ime nije poznato.

Poput većine islamskih zemalja, i Egipat ima stroge zakone o ćudoređu, a od žena se traži da pokriju nadlaktice i grudi dok su u javnosti. Kazne za nepridržavanje tih zakona iznose od nekoliko mjeseci do nekoliko godina iza rešetaka. U studenom 2014. godine, osam muškaraca je osuđeno na tri godine zatvora jer su snimali vjenčanje dvojice homoseksualaca. 

Pročitajte više