Planinari snimili misterioznu svjetlost na Dinari

Foto: Ivan Zebić – Klepton, Darko Gavrić – Čerčo/Crometeo

ZA VRIJEME posjeta Dinari prošlog vikenda dvojica su planinara, Ivan Zebić – Klepton i Jozo Vitić, uočila nešto neuobičajeno.

Oni su se u poslijepodnevnim satima zaputili prema planinarskom skloništu "Rupe" koje se nalazi na 1363 metra nadmorske visine. Na tom ih je putu uhvatila noć, a u nekom su trenutku ugledali nešto što nisu očekivali. Naime, pedesetak metara od planinarske staze iz udubine promjera oko pet i dubine do tri metra dopirala je svjetlost.

Njih su dvojica bili uvjereni da se u rupi netko utaborio te da je u pitanju vatra ili svjetiljka, ali kad su došli do nje vidjeli su da tamo nema ništa osim snijega.

"Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je 'rješenje' bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. S vremenom svjetlost u njoj nije slabila. Snimio sam ovaj fenomen foto aparatom, ali on je loše rezolucije i nije dovoljno dobro 'uhvatio' stvarno stanje koje je uživo bilo kudikamo izraženije. I nekoliko dana nakon što smo ga snimili, ovaj fenomen i dalje prepričavamo" izjavio je Zebić za Crometeo.

Pročitajte više