Početkom srpnja Opatija postaje prijestolnica jazz glazbe

Screenshot: liburniajazz.com

PRVOG vikenda u srpnju, između 4. i 6. srpnja, 14. Liburnia Jazz Festival Opatiju će i ove godine pretvoriti u prijestolnicu jazza.

U vrijeme festivala, u Opatiji dan započinje jazz doručkom na terasama hotela Imperijal i Milenij, nastavlja se uz krstarenje opatijskom rivijerom jedinstvenim Jazz Boatom, a u rano predvečerje jazz se seli na terasu hotela Bristol i uz bazen hotela Ambasador da bi završio uz koncerte svjetskih zvijezda na Ljetnoj pozornici i hotelu Kvarner.

"Počinjemo u petak, 4. srpnja s, rekao bih starih prijateljem Opatije, Lusiom Bonillom. Radi se o vrhunskom američkom jazz glazbeniku, a za ovu prigodu smo pripremili poseban projekt koji se zove Luis Bonilla Mediteranean Collective. Riječ je o jazz glazbi koja koristi elemente mediteranske tradicijske glazbe. S tim krećemo u Liburnia Jazz Festival", najavio je Elvis Stanić , umjetnički direktor Festivala.

5. srpnja će nastupiti najveći headliner ovogodišnjeg festivala.

"Riječ je o izraelskoj pjevačici Noa, široj publici najpoznatijoj po pjesmi "Life Is Beautiful (That Way)" iz filma 'La vita e bella'", kaže Stanić.

U nedjelju 7. srpnja slušamo Cubismo, najznačajniji salsa/latin sastav u ovom dijelu Europe.

Pročitajte više