Počinje revija europskog filma

Foto: Press

POVODOM 1. godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova organiziraju Reviju europskog filma.

Revija europskog filma počinje danas, s trajat će do 16. srpnja. Održavat će se u Ljetnom kinu Tuškanac, a u slučaju kiše u Art-kinu Grič, i Kinu Metropolis MSU.

Ulaz na sve projekcije bit će slobodan. Početak projekcija je u 21 sat. U ljetnom kinu Tuškanac prikazat će se 7 europskih hitova iz protekle kinorepertoarne godine, uglavnom komedija, dok će u Kinu Metropolis biti prikazana 4 art filma koji su dobitnici ili nominirani za nagradu LUX Europskog parlamenta.

Program se otvara večeras na Ljetnom kinu Tuškanac nagrađivanom francuskom komedijom "Mamin dečkić", a slijede češka komedija "Savršeni dani", britanska komedija "Danak anđelima", francuska komedija "9 mjeseci strogog zatvora", francuski animirani film "Hrabri mališan", talijanski igrano-dokumentarni "Italija, voli je ili napusti" i francuska romantična komedija "Imena ljubavi".

Kino Metropolis MSU preuzima program od nedjelje, 13. srpnja projekcijom talijanske ljubavne drame "Shun Li i pjesnik" Andree Segrea, a slijede belgijska ljubavna drama "Alabama Monroe" Felixa van Groeningena, te dvije europske koprodukcije, drame "Djeca" Aide Begić i "Krugovi" Srđana Golubovića.

Pročitajte više