Pogledajte kako izgleda preuređena Gradska kavana

Foto: Press

NOVI koncept Gradske kavane koja nosi novo ime "Johann Franck" napokon je završen. Kako je najavljeno krajem prošle godine, riječ je o projektu koji je pokrenut kroz model zajedničkog zakupa Francka i AutoZubaka. Kavana je već otvorila svoja vrata gostima, dok je svečano otvorenje najavljeno za 14. svibnja.

Cilj projekta je "oživljavanje" Gradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, ali u duhu modernog vremena. Programski sadržaj vodit će ekipa na čelu s Tomom Ricovom. Novi koncept temelji se na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba.

Posjetiteljima će na raspolaganju biti kavana, slastičarnica, bistro i lounge bar. Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom polu-otvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice.

Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će live koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.

"Revitalizacija Gradske kavane, s obzirom na njezino mjesto i bogatu povijest, veliki je izazov. Vjerujemo da će sadržaji koje smo osmislili ne samo vratiti stari sjaj Gradskoj kavani, nego je i pretvoriti u omiljeno mjesto okupljanja svih generacija ljubitelja kave, dobre hrane, dobre glazbe i zabave, sve u skladu s onim pravim zagrebačkim štihom", pojasnio je Tomo Ricov.

Gradska kavana je zamišljena kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave "od zrna do šalice".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.