Porotnici mu se usred sudnice smijali zbog malog penisa

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SUĐENJU Britancu Maxu Cliffordu naizgled nije bilo apsolutno ničeg smiješnog, ali vijest o njegovu slučaju dospjela je u inozemne medije upravo zahvaljujući smijehu porotnika.

U pitanju je 70-godišnjak, koji je kao PR stručnjak radio za poznate i slavne, optužen da je seksualno napastovao čak sedam žena '80-ih godina prošlog stoljeća. A ovog utorka poslijepodne jedna od njegovih žrtava, koja je u trenutku navodnog napada 1983. imala samo 17 godina, uzrokovala je svojim komentarom o njegovu penisu salvu smijeha među porotnicima koji se toliko nisu mogli kontrolirati da je suđenje nakratko prekinuto jer su zamoljeni da izađu iz sudnice kako bi se smirili.

Spomenuta žena koja je svjedočila u trenutku napada bila je model u usponu, a kazala je da ju je Clifford zaključao u svom uredu, dirao i pokušao natjerati na oralni seks. Prethodno je porota mogla čuti i da je njegov penis "sićušan", točnije, ne veći od pet centimetara u erekciji.

A "pogubni" trenutak za porotu bio je kad je žrtva kazala da je mislila da je on "obdaren i da je njegov penis vrlo velik": "Prije njegovog vidjela sam samo jedan, nikad nisam vidjela penis iz tolike blizine i u takvoj situaciji. Imam mala usta. Stvarno, to mi zubar uvijek govori...". Komentar je izazvao salve smijeha i svi su porotnici udaljeni na pet minuta.

Nakon što su se vratili sudac je kazao: "Neizbježno je da u ovakvom slučaju, kad se opisuju zorni detalji, članovi porote prasnu u smijeh. Sjećam se jednog jako dosadnog slučaja u kojem smo (ja tad nisam bio sudac) bili jednostavno bespomoćni i sudac je imao suze u očima te je svima trebalo više od 25 minuta da se oporave. Ali, ne smijemo zaboraviti da je ovo sud i da se bavimo ozbiljnim optužbama te poštujući svjedoke i ostatak ljudi u sudnici morate naučiti ne reagirati na ono što se događa. Mogu li vas zamoliti da se smirite i prisjetite gdje ste?".

Clifford je na sudu zbog 11 pojedinačnih napada na sedam žena i djevojčica. Sve poriče.
 

Pročitajte više