Posljednji dan festivala Perforacije

Foto: Press

NIZOM izvedbi u Muzeju suvremene umjetnosti, u Teatru &td te na platou ispred HNK završava ovogodišnji festival Perforacije koji je u četiri hrvatska grada (Dubrovnik, Rijeka, Split, Zagreb) predstavio više od 40 izvedbi domaćih i stranih umjetnika.



Na večerašnjem je programu slovenska skupina Maska koja nastupa s izvedbom "Ajmo svi" u MSU u20 sati, nakon čega na istom mjestu slijedi nastup Studija Artlesss izvedbom "Mrtvi su mrtvi? KroaTisch – EU – Freundschaft". U 21:30 na platou ispred HNK-a održava se hommage preminulom umjetniku Željku Zorici "Utopljeni u supernovu", a odmah potom, u 22 sata u Teatru &td možete pogledati izvedbu D. B. Indoša i Tanje Vrvilo "Tosca 914".

Festival Perforacije iz godine u godinu ugošćuje eminentne domaće i strane umjetnike koji se bave alternativnim oblicima kazališne i plesne umjetnosti. Ove se godine po prvi puta u tri hrvatska grada održala i Noć performansa, brend festivala Perforacije koji je vrlo često pozivan i na svjetske festivale.

Među brojnim umjetnicima koji su nastupili, izdvajamo instalaciju "Tracks" Graemea Millera, izvedbu "Postajući slikom" Heather Cassils te više nastupa cijenjenog hrvatskog umjetnika Brune Isakovića.

Pročitajte više