Posljednji dani Ol Boya: Potresan video spašavanja psa lutalice



NAKON godina provedenih na ulici, psa lutalicu Ol Boya pronašli su spasioci i to u stanju velike agonije. Bio je nepokretan, prepun krpelja i rana i nije se mogao sam hraniti. Njegovi zubi bili su izvitopereni i polomljeni, a bila mu je potrebna i hitna transfuzija krvi.

Iako su pretpostavljali da neće još dugo poživjeti, njegovi spasioci iz Singapurske udruge Save Our Street Dogs, nisu ga željeli uspavati. Umjesto toga, odlučili su mu olakšati posljednje dane, pružajući mu pažnju, njegu i ljubav koje vjerojatno nikada dosad nije osjetio.

"Ostali smo s njim sve do kraja, mazeći ga kad god smo osjetili da plače i da mu je teško. To je sve što mu je bilo potrebno", naglasili su još potreseni članovi udruge. Ol Boyevo stanje nije se mijenjalo nabolje. No nakon nekoliko dana ustao je i samostalno pio vodu iz zdjele. Dva sata kanije, izdahnuo je na rukama članova udruge.

U doista tužnom video postavljenom na YouTube, prikazani u Ol Boyevi posljednji dani od trenutka kad je pronađen pa sve do njegove smrti. Članovi udruge nadaju se da će tim videom osvijestiti ljude da je psima u takvoj situaciji pomoć i više nego potrebna.

Pročitajte više