Postoji li bolja promocija Hvara od čarobnog buđenja Starog Grada?

Foto: Petar Botteri

FOTOGRAFIJE Petra Botterija objavljivali smo mnogo puta do sad, a zahvaljujući predivnim novim fotografijama, učinit ćemo to još jednom.

"Fotografije sam snimio jutros rano dok se je Stari Grad na otoku Hvaru budio. Još jučer navečer sam pratio prognozu vremena i po prognozi sam pretpostavio da će danas ujutro rano biti čarobno buđenje Staroga Grada uz isparavanje mora i izlazak sunca", rekao nam je fotograf.

"Probudio sam se rano, dobro obukao i otišao fotografirati. Prsti su mi se sve više hladili iako sam imao rukavice, ali rukavice s kojima su mi vrhovi prstiju vani tako da mogu fotografirati. U početku nije izgledalo da će to jutro biti nešto posebno, ali taman kada je sunce provirilo iza brda odmah sam znao da ću fotografirati atraktivne fotografije. Izlazak sunca i isparavanje mora stvaraju čarobne prizore", opisuje nam Botteri.

"Moje fotografije preko interneta gledaju milijuni ljudi u doslovno cijelome svijetu. Već nekoliko godina svakodnevno primam krasne komentare, a najdraži su mi oni u kojima fotografi i zaljubljenici u fotografiju iz cijeloga svijeta žele doći u Hrvatsku kao turisti zahvaljujući onom što vide. Sve te bezbrojne komentare imam preslikane u svojoj arhivi. Što je najvažnije i ono na što sam najviše ponosan jest to da radim veliku promociju cijele Hrvatske, a sve to potpuno besplatno", zaključuje Botteri.

Pročitajte više