Povratak u Rusiju: Pogledajte let "pravog" letećeg DeLoreana

POVRATAK u budućnost jedan je od onih filmskih serijala koji ljudima nikada ne dosade. Ako se bacite na istraživanje poljanama interneta, primijetit ćete da svako malo izađe kakva replika nekog gadgeta iz bilo kojeg filma trilogije, svejedno je li riječ o Madrid/Valterra skejtu kojeg je Marty McFly vozio u prvom dijelu, letećem iz drugog dijela ili vremenskom vozilu DeLoreanu iz sva tri filma.

Upravo je DeLorean tema nekih od najzabavnijih izuma današnjice, a najnoviji dragulj dolazi iz Rusije, gdje su proizveli posve funkcionalan leteći model ovog legendarnog auta.

DeLorean je postao kultno ime auto industrije upravo zbog Back To The Future franšize. U stvarnom životu, iako je bio jedan od najboljih primjera dizajna osamdesetih, nije se previše dobro prodavao i posve je nestao sa auto moto scene, sve do prije nekoliko godina, kada je revival svega što je retro doveo i do potrebe tržišta za novim DeLorean autima. Ipak, nijedan od njih nema "flux capacitator" i ne vodi vas kroz vrijeme, dapače, ne može ni letjeti. Ovu zadnju manu odlučili su popraviti izumitelji iz Rusije, i sastavili su relativno veliku maketu DeLorena koji zapravo leti. Ipak, nije riječ o magnetskim poljima, već o modifikaciji principa helikoptera, točnije 'kvadrotira', letjelice na četiri propelera.


Ovaj model DeLoreana izgleda gotovo identično originalnome iz filma, čak ima maketu flux capacitatora straga, i LED svijetla s donje strane. Kontrolira se preko MutliWii softvera specijaliziranog za RC modele, za upravljanje brzinom zadužen je HobbyKing 12A BlueSeries kontroler, a svaki od četiri propelera – koji se nalaze na mjestima kotača – ima svoj Turnigy 2204-14T motor.

Upravljanje ovom napravom ipak zahtjeva preciznost i iskustvo – leteći model DeLoreana najteži je straga i bočno, gdje su postavljeni motori, dok je sprijeda lagan. Provjerite video koji predstavlja ovu ultimativnu igračku za fanove Doc Emmetta i Marty McFlyja. Video je nešto stariji, ali zahvaljujući ekipi s Uproxxa, našao je put do šire publike.

Pročitajte više