Poznati britanski bloger nahvalio Split: Postaje li ovo pravi internacionalni grad?

Foto: Shutterstock

POZNATI britanski bloger, Paul Bradbury, koji živi na Hvaru i čiji su tekstovi o hrvatskoj koje objavljuje na engleskom jeziku iznimno čitani, ovaj se put osvrnuo na Split i činjenicu da se u tom gradu događaju neki značajni pomaci u kulturno-turističkoj ponudi.

Bradbury u tom kontekstu ističe otvaranje certificiranih halal restorana te američkih barova, kao i prvu swingersku agenciju u Splitu, o čemu smo nedavno pisali

Bradbury, između ostaloga, opisuje kako je "nedavno u Splitu bio na ručku s vlasnikom prvog halal restorana u Hrvatskoj te na pivi s Amerikancem koji otvara u Splitu američki bar".

"Zatekla me spoznaja koliko je Split napredovao posljednjih godina - opet ovisi kako na to gledate - ali čini mi se da polako postaje pravi internacionalni grad.

Prije samo deset godina otvoren je prvi hostel, a prije samo tri godine nije bilo vinskih barova, a sad ima i jednog i drugog. Isto tako, internacionalna kuhinja nije bila baš zastupljena u Splitu, a onda se u samo 18 mjeseci otvorilo nekoliko restorana, između ostaloga i s turskom i japanskom kuhinjom...

Svemu tome treba dodati još i to da se otvara i prva svingerska agencija, koja ima odvojenu ponudu i za gay populaciju kao i za naturiste. Dalmacija svakako nije najtolerantnija regija na svijetu, pa će sigurno biti kritika, ali treba čestitati ovoj inicijativi", kaže.

Bradbury zaključuje da je Split na dobrom putu da, uz svoj snažni dalmatinski identitet, zauzme i značajno mjesto na međunarodnoj turističkoj karti.

 

 

 

Pročitajte više