Preminula Sue Townsend, autorica "Dnevnika Adriana Molea"

Screenshot: YouTube

SPISATELJICA Sue Townsend, najpoznatija kao "majka" Adriana Molea, preminula je u dobi od 68 godina nakon kratke bolesti.

Townsend, koja je oslijepila nakon što se godinama borila s dijabetesom, do svjetske je slave došla nakon objave svoga najpoznatijeg romana, "Tajni dnevnik Adriana Molea", 1982. godine.

Njezin je sin Danny kazao da je preminula oko 21 sat ovoga četvrtka. Kolega Bali Rai na Twitteru je napisao: "Upravo me njezina obitelj obavijestila da je moja heroina, Sue Townsend, preminula. U potpunom sam šoku i tuzi. Otišla je jedna nevjerojatna žena", te dodao: "Bila je naša, jedinstven glas britanske literature. Nedostajat će nam...U vremenu plastičnih idiota bila je pravi uzor".

Townsend je rođena 1946. godine, napustila je školu s 15, a udala se s 18 godina. S 23 je već bila samohrani roditelj troje djece, prenosi Independent. Nakon što je u tajnosti pisala 20 godina, radeći u tvornici, napokon se pridružila skupini pisaca u rodnom Leicesteru u 30-ima. U seriji o Adrianu Moleu napisala je ukupno osam knjiga, posljednja je izdana 2009. godine.
 

Pročitajte više