Preminuo alt saksofonist i klavijaturist Marko Križan

Foto: Facebook

MARKO KRIŽAN (10.11.1971.) poznati hrvatski glazbenik, izvanserijski alt saksofonist i klavijaturist, aranžer i producent, preminuo je jučer, u srijedu 12. ožujka 2014. od posljedica teške bolesti, javlja HGU.

"Srećom po našu glazbenu scenu, iza sebe ostavlja brojne audio i video zapise, i diskografska izdanja koja ga trajno svrstavaju u gornju klasu naših instrumentalista i glazbenih umjetnika. Spomenimo samo njegov angažman sa grupama Bare i Plaćenici, Prljavo kazalište, kao i brojna gostovanja - kao studijskog glazbenika, na albumima i koncertima najvećih hrvatskih pop, rock, r'n'b i fusion izvođača i sastava, od kraja '80 do danas", stoji u priopćenju.

Poznatom glazbeniku u jesen prošle godine stanje se naglo pogoršalo te je stoga organiziran prijateljski koncert s kojeg je kompletan prihod od ulaznica išao za  njegovo liječenje.


Posljednji ispraćaj Marka Križana, u krugu njegove obitelji i prijatelja, održat će se u ponedjeljak 17. ožujka 2014. u 13.35 sati, u velikoj dvorani zagrebačkog Krematorija.
 

Pročitajte više