Preminuo bubnjar i producent Tommy Ramone, posljednji originalni član Ramonesa

Foto: Guliver Image/Getty Images

TOMMY RAMONE umro je u New Yorku u 63. godini života. Bolovao je od raka žučovoda, piše Variety. Bio je posljednji preživjeli član originalne postave punk kvarteta Ramones.

Tommy Ramone bilo je njegovo umjetničko ime, a rođen je 1952. godine u Budimpešti kao Erdelyi Tamas. S obitelji je emigrirao u SAD 1957. godine. Odrastao je u Queensu i s gitaristom Johnom Cummingsom (Johnny Ramone) svirao u bendu Tangerine Puppets.

Ramonesi su se formirali kada su im se pridružili Jeffrey Hyman (glavni vokal Joey Ramone) i Douglas Colvin (basist Dee Dee Ramone).

Tommy je svirao bubnjeve na prva tri legendarna albuma Ramonesa, "Ramones" (1976.), "Leave Home" (1977.) i "Rocket to Russia" (1977.), a koproducirao je sljedeća dva s Tonyjem Bongiovijem i Edom Stasiumom. 1979. koproducirao je live opus Ramonesa "It's Alive".

Napustio je Ramonese kako bi se koncentrirao na rad u studiju, a u bendu ga je zamijenio Marc Bell (Marky Ramone".

Bend se raspao 1996. godine nakon koncerta u holivudskom Palaceu. Joey Ramone umro je 2001. godine od raka limfnih čvorova, Dee Dee je preminuo 2002. godine zbog predoziranja, a Johnny je 2004. godine izgubio borbu s rakom prostate.



 

 

Pročitajte više