Preminuo nakon što je tri dana bez prestanka igrao online igricu

Ilustracija: Przemek Tokar/Shutterstock

MUŠKARAC je pronađen mrtav u internet cafeu nakon što je proveo tri dana bez prestanka u gamerskom maratonu.

Događaj je zbio na Tajvanu, a muškarac, predstavljen samo prezimenom Hsieh, pronađen je u stolcu ispred računala nakon što je proveo 72 sata igrajući "pucačke" igre. Imao je 32 godine.

Osoblje kafića i drugi gosti primijetili su da nepomično leži u stolcu, ali isprva su mislili da spava.

Kad je jedan radnik otišao provjeriti što se događa, otkrio je da Hsieh ne diše i odmah pozvao hitnu pomoć. Prevezen je u bolnicu, ali nedugo nakon dolaska proglašen mrtvim.

Radnik koji ga je pronašao kazao je za Taipei Times: "Hsieh je bio redoviti gost i uvijek je igrao po nekoliko dana zaredom. Kad bi se umorio, odspavao bi pred računalom. Zato nismo na početku bili svjesni što se događa".

Liječnici su potvrdili da je preminuo od problema sa srcem te proglasili "iznenadnu smrt" koju je uzrokovalo "predugo igranje igrica".

Šef policije dodao je da su niske temperature i intenzitet igranja doprinijeli Hsiehovoj smrti.

Ovo je drugi ovakav slučaj u posljednjih dva tjedna u Tajvanu: na Novu godinu u internet cafeu u New Taipeiju mrtav je pronađen 38-godišnji muškarac. On je preminuo nakon pet dana uzastopnog igranja. Glasnogovornik policije tad je izrazio zabrinutost zbog situacije koja se tamo dogodila: "Ušli smo unutra i ogradili prostor da istražitelji mogu prikupiti dokaz. Tek su tad drugi igrači shvatili da je netko umro, ali niti to ih nije nimalo dirnulo, samo su nastavili igrati svoje igrice. Bili smo u šoku od tog ponašanja".
 

Pročitajte više