Pripremite novčanike: Ovo je Samsung Galaxy S6

Foto: XDA Developers

NA INTERNETU su "procurile" prve slike Samsungovog novog flagship uređaja, Galaxy S6, a kako to obično biva, web stranice posvećene ICT vijestima, krenule su sa špekulacijama o cijeni, specifikacijama i ostalim potencijalnim informacijama o ovom popularnom telefonu.

AndroidPit tako procjenjuje kako bi Samsung Galaxy S6 "ispod haube" mogao imati Exynos 7420 čipset s 64-bitnim osmerojezgrenim centralnim procesorom i ARM Mali-T760 grafičkim čipom, iz čega je očito da Samsung više neće koristiti Qualcommova rješenja.

Uz navedene specifikacije, vjeruje se da će S6 imati 5,5 inčni zaslon rezolucije 2560x1440 piksela, a što se memorije tiče, na raspolaganju će imati 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu podataka.

Za one posebno zainteresirane, evo što se o Galaxyju S6 priča na Twitteru.

Tweets about samsung galaxy s6

Ovisnici o selfijima biti će zadovoljni jer S6 donosi 20 megapikselnu stražnju i 5 megapikselnu prednju kameru.

Kada su u pitanju fotografije samog uređaja, popularni forum XDA Developers došao je do, kako izgleda stvarnih fotografija uređaja iz svih kutova, a slika na vrhu ovog članka pokazuje Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge jedan pored drugoga. Također se spominje kako će S6 Edge imati i zakrivljen zaslon.

Takozvano curenje fotografija u svijetu hardvera i konzumne elektronike uglavnom se odnosi na dobro osmišljenom početku marketinške kampanje koja će u narednim tjednima zasigurno ući u petu brzinu.

Cijena? Prava sitnica. Procjenjuje se da će se na tržištu pojaviti pod istom cijenom kao Galaxy S5, dok bi verzija s 64 GB prostora za pohranu podataka mogla stajati oko 730 Eura. Galaxy S6 Edge bi trebao biti skuplji oko 100 Eura.

Pročitajte više