Probleme s erektilnom disfunkcijom riješit će dvije šalice ovog napitka dnevno

Screenshot: YouTube

NAJNOVIJE studije došle su do zapanjujućih rezultata. Muškarci koji popiju između 85 mg i 170 mg kofeina dnevno imaju čak 42 posto manje izglede da će se suočiti s erektilnom disfunkcijom, zaključili su znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu. Ta količina kofeina može se pronaći u dvije do tri šalice kave.

Ako ste pojurili u kuhinju odlični da ćete danas popiti što više kave, nemojte pretjerivati.  Između 171 mg i 303 mg kofeina dnevno umanjit će rizik za 39 posto pa je bolje držati se onih dvije do tri šalice.

Rezultati istraživanja vrijede i za muškarce koji se bore s viškom kilograma ili imaju visoki krvni tlak. Kofein pomaže opuštanju arterija u penisu, pa se povećava protok krvi. Bolja cirkulacija krvi, bolja erekcija, ukratko glasi pojašnjenje znanstvenika.

U istraživanje je bilo uključeno 4000 muškaraca, koje su znanstvenici pratili 24 sata i bilježili njihove prehrambene navike, količinu kave, čaja, gaziranih pića i sportskih napitaka koje dnevno popiju. Prema podacima Nacionalne zdravstvene službe, jedna šalica kave sadrži oko 100 mg kofeina, šalica čaja 75 mg, a limenka Coca Cola 40 mg, piše Mirror.

Jedini za koje ovi rezultati istraživanja ne vrijede su muškarci s dijabetesom.

"Iako smo vidjeli smanjenje poteškoća s erektilnom disfunkcijom kod osoba s viškom kilograma i visokim krvnim tlakom, to nije bio slučaj kod onih s dijabetesom. Dijabetes je jedan od najjačih čimbenika koji utječu na erektilnu disfunkciju, tako da to nije bilo iznenađenje", rekao je autor studije David Lopez. 

Pročitajte više