Procurile prve epizode nove sezone "Igre prijestolja"

Foto: Press

UOČI svjetske premijere hit-serije "Igra prijestolja", koja je zakazana za danas 12. travnja, u 21 sat po američkom istočnom vremenu, odnosno u tri sata iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu, na internetu su se pojavile prve četiri epizode pete sezone serijala, od ukupno njih deset.

Kako je najavila televizijska kuća HBO, na njihovom je kanalu prva epizoda novih nastavaka trebala biti prikazana istovremeno u cijelom svijetu, čime se pokušalo spriječiti piratstvo, no, prve su četiri epizode jučer ipak procurile, javlja Mashable.

Glasnogovornik HBO-a nije još komentirao situaciju, kako prenosi BuzzFeed, no Greg Spence, glavni producent, za Denver Post je prije nekoliko tjedana rekao da se boji da bi moglo doći do curenja epizoda prije premijere. "Ekipa koja radi na filmu nalazi se svugdje po svijetu, a materijali se stalno šalju okolo. Postoji opasnost, iako su kopije zaštićene", rekao je tada Spence.

Čini se da su njegove bojazni bile opravdane jer se upravo ono na što je upozorio i dogodilo. Inače, "Igra prijestolja" trenutno je, odnosno već treću godinu, najviše ilegalno skidana serija na internetu. 

Službeni trailer pete sezone serije objavljen je u siječnju ove godine.

Pročitajte više