Prodaje se pismo koje je John Lennon poslao Ericu Claptonu



PISMO koje je John Lennon poslao Ericu Claptonu, u kojem ga pokušava uvjeriti da zajedno s njim oformi bend nakon raspada Beatlesa, bit će ponuđeno na aukciji idućeg mjeseca. Pretpostavlja se da će pismo, koje je napisano 29. rujna 1971. godine, dostići cijenu između 20 i 30 tisuća dolara. U pismu Lennon izražava poštovanje i divljenje prema britanskom gitaristi i pokušava ga uvjeriti da formiraju novi bend, prenosi The Sun.

"Obojica smo prošli kroz mnoge poteškoće. Što se tiče toga, znam da možemo pomoći jedan drugom. Eric, ja znam da iz tebe mogu izvući nešto veliko, čak mnogo veće od onoga što je dosad bilo vidljivo u tvojoj glazbi. Nadam se da ćemo obojica pokazati svoju stvarnu veličinu i uvjeren sam da hoćemo, ukoliko se udružimo", napisao je Lennon.

Ovo pismo bit će samo jedan od oko 300 rukopisa koji će biti ponuđeni na aukciji. Između ostalih rukopisa se mogu izdvojiti pismo koje je napisao George Washington te pismo koje je napisao Ludwig van Beethoven, u kojem piše o izvedbi svoje Devete simfonije.

Pročitajte više