Progovorio stanovnik najpoznatije američke "uklete" kuće: Što se stvarno događalo u Amityvilleu?

Screenshot: YouTube

OBITELJ Lutz možda je izmislila čitavu priču o svojoj ukletoj kući na temelju čega je napisana knjiga, a kasnije snimljen i film, ali jedno od troje djece, Daniel Lutz, koji je u doba kad je obitelj živjela u gradu Amityvilleu, davne 1975., imao samo deset godina, definitivno vjeruje u sve događaje koji su se tamo navodno zbili.

Njegova je obitelj u najpoznatijoj američkoj ukletoj kući izdržala 28 dana, a danas Daniel, nakon godina šutnje, tvrdi da je boravak u duhovima opsjednutoj kući uništio njegov život. Za prisustvo "zla" okrivljuje svog očuha Georga, čija su koketiranja s okultnim, tvrdi Daniel, otvorila vrata tamnim silama koje više nije mogao kontrolirati.

Parnice, dugovi i laži

Prava je priča, ipak, ostala misterijom nakon što su se Lutzovi našli usred sudskih parnica koje su većinom potaknule rasprave da su sve izmislili samo kako bi došli do novca. Naime, tvrdilo se da su Lutzovi napustili vilu jer je nisu mogli plaćati, a ne stoga što se tamo stvarno nešto paranormalno događalo.

Te su sumnje naizgled bile potvrđene kad je odvjetnik William Weber, koji je na sudu branio 23-godišnjeg Ronalda DeFea koji je u dotičnoj kući 13 mjeseci prije useljenja Lutzovih ubio čitavu svoju obitelj, ustvrdio da je zajedno s njima osmislio priču "preko više boca vina".

DeFeo je kao razlog za ubojstva, koja su se dogodila oko 3 sata i 15 minuta ujutro, kad su se navodne okultne pojave redovito ponavljale prema priči Lutzovih, naveo sumnju da je svoje roditelje čuo kako planiraju njegovo ubojstvo.

Weber, koji se s Lutzovima posvadio oko novca, tad je tvrdio da im je iznio detalje oko ubojstava oko kojih su oni potom ispleli svoju fantastičnu priču. S druge strane, oni nikad nisu priznali izmišljanje, štoviše, čak su prošli i na detektoru laži, a u međuvremenu su oboje preminuli.

Ispovijest iz prve ruke


Njihovu priču sad je ponovo "oživio" Daniel koji je obiteljski dom napustio u dobi od 15 godina te nakon toga živio kao beskućnik. Mladi filmaš Eric Walter uspio ga je nagovoriti da u novom dokumentarcu "My Amityville Horror" iznese svoju stranu priče, a iako u njoj tvrdi da je njegov očuh bio grozna osoba koja ih je ponekad tukla kuhačom, nije opovrgnuo njegove navode o okultnom, upravo suprotno, prenosi Daily Mail.

Tako je pojasnio da je levitirao iznad svog kreveta te da je demonsko biće koje je navodno opsjedalo kuću jednom ugledao u sestrinoj sobi: "Samo želim da mi netko vjeruje. U snovima mi je čitavog života. Georgeova su vjerovanja i postupci potaknuli sva događanja u kući. Bilo je to kao da je magični trik pošao jako po zlu", pojasnio je.

Daniel je odbio bilo kakvo drugo pojavljivanje u medijima, a redatelj Walter, koji sam za sebe kaže da je skeptik, naglašava kako sumnja da bi "obitelj sve napustila u takvoj žurbi da nisu bili istinski uplašeni".

Pročitajte više