Projekt "Sedam bisera": Revitalizacija Kaštela

KAŠTELA, smještena između dva UNESCO-ova grada Splita i Trogira, mogla bi uskoro vratiti sjaj nekadašnje turističke rivijere. Projekt njihove revitalizacije pod nazivom "Sedam bisera" pokrenuo britanski arhitekt, stanovnik Kaštela, uz veliku potporu britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj, prenosi HRT.

"Znamo da je gospodarstvo Kaštela posljednjih godina u teškoćama. Industrija je nestala i neće se vratiti i zato sada treba gledati unaprijed. Turizam je šansa za ovdašnje ljude, ali moramo se podsjetiti da svaki turist ne želi samo ležati na plaži, provoditi vrijeme na suncu. Oni sve više traže osmišljenu ponudu - takozvani paket usluga i smisao je ovog projekta staviti turizam na nove temelje", ističe britanski veleposlanik u RH David Slinn.

Prvi cilj projekta jest ojačati pomorsku infrastrukturu, povezati brodskom linijom Split, Kaštela i Trogir te napraviti šetnicu preko Kaštela. Na projektu "Sedam bisera" tijekom srpnja radit će skupina arhitekata s europskih sveučilišta, a u njegovoj će se realizaciji koristiti novac iz europskih fondova.

Pročitajte više