Propovjednik želi da mu novi avion kupe vjernici

Screenshot: YouTube

JEDAN popularni pastor želi se vinuti u nebo, a za to traži novac od vjernika.

Televanđelist Creflo Dollar zatražio je svojih 200.000 sljedbenika da mu doniraju 300 dolara svaki da bi on mogao kupiti luksuzni avion i propovijedati po svijetu, piše Huffington Post.

Poziv, koji je objavljen na njegovoj službenoj stranici u međuvremenu je maknut, a bio je nazvan Projekt G650, prema Gulfstream G650, avionu za koji je Dollarova World Changers Church poručila da je propovjedniku potreban jer mu stari više nije dobar.

"Vjerujemo da je vrijeme da zamijenimo staru letjelicu da bi naš pastor i osoblje moglo nastaviti sigurno i brzo dijeliti božju riječ diljem svijeta. ...Iz tog razloga tražimo članove, partnere, sve koji podržavaju ovu crkvu da nam pomognu u kupnji zrakoplova Gulfstream G650 da bi pastori Creflo i Taffi mogli nastaviti putovati svijetom prenoseći evanđelje milosrđa", stajalo je na stranici.

Pozivu je priložen i videu u kojem je Dollar objasnio zašto stari avion više ne valja - na putu za Australiju došlo je do kvara motora, a jednom su zbog mehaničkog kvara gotovo stradale i njegova žena i kćeri. U videu se od donatora izričito traži 300 dolara, ali u pismenom pozivu stajalo je: "Vaš doprinos pun ljubavi u bilo kojem iznosu bit će iznimno cijenjen".

Željeni avion košta oko 65 milijuna dolara.

Pročitajte više