Prošireno područje mreže besplatnog bežičnog interneta u Rijeci

Foto: HR Foto/Mirko Musanic

GRAD Rijeka je uz sufinanciranje Ministarstva turizma proširio područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog interneta u središtu grada na Trg Jurja Klovića, prostor Arheološkog parka na Trgu Principij te na Titov trg, doznaje se iz grada Rijeke.

Ministarstvo sufinancira troškove instalacija sustava za bežičnu mrežu s 50 posto ukupnog iznosa u sklopu svog projekta poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama.

Sustav besplatnog bežičnog pristupa internetu u Rijeci izradio je Zavod za informatičku djelatnost grada Rijeke u suradnji s tvrtkom Krk sistemi te se prijenosnim računalima, tabletima i pametnim telefonima do novog proširenja mreža moglo pristupiti na području najužeg središta grada, oko Korza, potom na dijelu Trsata, bazenima na Kantridi te Centru Zamet, Atletskoj dvorani na Kantridi, Art-kinu Croatia, Astronomskom centru, Dječjoj bolnici te stadionu Kantrida. Uz pomoć ovog ministarstva do sad su već mrežom pokriveni i željeznički kolodvor te dio Staroga grada.

Po jačini signala i pokrivenosti Rijeka ima najkvalitetniju Wi-Fi zonu u Hrvatskoj, istaknuto je u priopćenju grada.

Rijeka je među prvima u Hrvatskoj uvela sustav bespalatnog bežičnog pristupa internetu i to 2007. godine. Do danas su uređene 93 pristupne točke.

Pročitajte više