Prosvjeduju protiv poreza pa nude besplatan seks

Screenshot: Pascha

JEDAN bordel u Austriji nudi besplatan seks svojim mušterijama - u znak prosvjeda protiv poreza.

Bordel Pascha u Salzburgu trenutno promovira "posebnu ljetnu ponudu", a na njihovim stranicama stoji: "Nećemo plaćati više poreza! Odsad: ulaz slobodan! Pića besplatna! Seks besplatan!".

Vlasnik bordela Hermann Muller plaća prostitutke iz svojeg džepa u znak prosvjeda protiv "nepravednih poreza", kako kaže. "Nažalost već smo morali poslati stotine mušterija kućama jer smo bili puni", kazao je za Kronen Zeitung. On vodi bordele i u Austriji i u Njemačkoj, ali ova je ponuda na snazi samo u salzburškoj podružnici.

"U posljednjih sam deset godina platio gotovo pet milijuna eura poreza samo u Salzburgu. I žele sve više i više, umjesto da pritisnu ilegalnu uličnu prostituciju", dodao je. Usput je opovrgnuo bilo kakve navode da je povezan s utajom poreza ili trgovanjem ljudima. Požalio se da mu poreznici dolaze u bordel svakih 14 dana: "Ne ostavljaju mi nimalo prostora za manevar", poručio je s druge strane.

Objasnio je da prostitutke plaća uobičajenu cifru iz svojeg džepa, a da će gubitak nadoknaditi od profita u drugim podružnicama. Ipak, prema austrijskom zakonu prostitutke će morati platiti porez na zaradu, bez obzira na to kako im je ona isplaćena.

Oni "pronicljiviji" zaključili su da je ovaj njegov potez obična spačka privlačenje pažnje. I to prilično uspješna - zahvaljujući ovom potezu za njegov je bordel čulo pola svijeta. Poručio je da će njegova akcija trajati četiri do osam tjedana.
 

Pročitajte više