Provjerite priču čovjeka kojeg jedna snježna pahulja može ubiti

Foto: Facebook

NESRETNI Škot nije jedini koji mrzi hladnoću, no jedan od rijetkih ljudi koje ona može s lakoćom ubiti.

Bernard Ward se zime boji više od ičega jer je samo jedna pahulja snijega dovoljna da ga usmrti. Ukoliko njegova koža dođe u doticaj s nečim hladnim, poput primjerice snježne pahulje ili krigle piva, tijelo će mu prekriti plikovi izazvani alergijom na hladnoću.

Ta reakcija je toliko opasna da ga može dovesti do smrtonosnog anafilaktičkog šoka. Liječnici vjeruju kako je Ward postao alergičan i toliko osjetljiv na hladnoću prošle godine kad je na minus deset stupnjeva čekao autobus na stanici, piše Telegraph.

On sada troši velike količine novca na grijanje i kupovanja tople odjeće, a ukoliko primijeti da bi tog dana vani moglo biti doista hladno, ne smije izaći iz svog doma. Čak ne smije ni ići vježbati u teretanu jer bi tamo bio izložen klima uređajima koji bi mu mogli izazvati nesvjesticu i ubrzano kucanje srca što bi moglo dovesti do fatalnih posljedica.

"Otkad sam postao alergičan, život mi se u potpunosti promijenio. Čak ni odlazak s društvom u kafić više ne dolazi u obzir", požalio se Ward, no sretan je što mu obitelj uvelike pomaže, a uvijek uz sebe ima i svoju zaručnicu Mairead koju planira oženiti sljedeće godine.

Za njegovu alergiju zasad nema poznatog lijeka, a jedino što se može učiniti jest trošiti antihistamine i truditi se cijelo vrijeme biti na toplom.

Pročitajte više