Prva emisija "News Bara" bila je dobra... Šteta što je nitko nije vidio

Foto: Press

AKO STE se unaprijed naoružali strpljenjem i uspjeli dočekati završetak maratonskog "X-Factora" koji se ovog puta razvlačio više od sat vremena dulje od predviđenog, imali ste priliku pogledati prvu epizodu novog showa ekipe News Bara koji je na kraju završio u terminu predviđenom za jeftine erotske trilere, reprize kuliranja Davida Carusa i gatanje iz karata.

Uglavnom, radi se o hrabrom pokušaju ekipe da domaći program obogati formatom koji se ljubitelji Stewarta i Colberta nisu ni usuđivali zamišljati u domaćoj izvedbi jer materijala za sprdnju svakako imamo, ali u isto vrijeme i malo onih koji će posao odraditi tako da ne izazovu stoljetni facepalm.

No, čini se da je ekipi "nezamislivo" barem donekle pošlo za rukom.

Navikli smo na apokalipsu

"News Bar" je tako postao vjerojatno jedini domaći humoristični show kojem se isplati dati šansu.

Jedina veća primjedba vezana je za recikliranje dijela sadržaja pa, primjerice, "ličko rukovanje" djeluje potpuno nepotrebno i zastarjelo.

Međutim, čak i uz reciklažu, ono što smo imali prilike vidjeti već u prvoj epizodi daleko je bolje od svega ostalog u domaćoj ponudi koja se s vremenom svela na srednjostrujaške pokušaje uvlačenja u svačije dupe ili oslanjanje na jednadžbu hrvatske komedije: "Loša fora + bosanski naglasak = dobra fora".

Naravno, ne treba se zalijetati i odmah ih obasipati lovorikama samo zato što su bolji od onoga što smo navikli gledati jer, budimo iskreni, navikli smo na apokalipsu pa letvica nije previsoko postavljena. Postoji tu još niz sitnica i prvoloptaških fora koje valja izgladiti u narednim epizodama, ali sve je ovo znanstvena fantastika u usporedbi s "konkurencijom" koja inspiraciju još uvijek crpi s izvora suza.

Mračna obiteljska tajna RTL-a

Bilo kako bilo, već dugo nismo imali show s više potencijala. Nadajmo se samo da se to neće negativno odraziti na dugotrajnost jer biti iole kvalitetan u moru daleko popularnijeg smeća, u ovoj državi ne mora nužno biti dobra stvar.

Svemu neće pomoći ni nimalo atraktivan termin, a ni činjenica da je RTL prvu epizodu očito odlučio tretirati poput mračne obiteljske tajne.

Nadajmo se samo da je ovo iznimka jer nastave li ovako, "News Bar" bi se mogao pretvoriti u zabavu namijenjenu upornim i (doslovno) neumornim entuzijastima, gledateljima na speedu i noćnim čuvarima gradilišta, a svi ostali vjerojatno će pričekati sljedeći dan da emisiju pogledaju online.

 

Emisija zapravo uopće nije kasnila. Samo je išla po julijanskom kalendaru.

Posted by News Bar on Sunday, May 17, 2015

 

Pročitajte više